Hong Kong: Poliţia a utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă împotriva manifestanţilor

Mii de militanţi prodemocraţie au ieşit pe străzi în Hong Kong, sâmbătă, în ciuda interdicţiei de a manifesta, iar poliţia a reacţionat cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 31.08.2019 - 15:19

Manifestanţii au aruncat pietre şi cocktailuri Molotov asupra forţelor de ordine, în apropierea sediului Guvernului, în timp ce mii de persoane defilau în alte cartiere din fosta colonie britanică.

Poliţia a utilizat şi un produs albastru tras din tunurile de apă, probabil pentru a marca şi repera manifestanţii, scrie AFP.

După ciocnirile de duminica trecută, poliţia a decis să interzică manifestaţii, avertizând populaţia contra riscului de "grave incidente".

Pentru a trece peste această interdicţie, apeluri au fost lansate pentru organizarea de adunări religioase, care nu necesită autorizaţii. De asemenea, mii de persoane s-au strâns pe un stadion din cartierul Wanchai.

Hong Kong trece de trei luni prin cea mai gravă criză după revenirea sa sub autoritatea Chinei, în 1997, fiind organizate manifestaţii şi acţiuni aproape zilnic, iar acestea au degenerat deseori în violenţe.

Marşul programat pentru weekend în Hong Kong a fost anulat după ce trei lideri pro-democraţie au fost arestaţi.

Trei lideri ai mişcărilor de stradă din Hong Kong - Andy Chan, Agnes Chow şi Joshua Wong - au fost arestaţi joi noapte şi vineri dimineaţă.

În weekend, era programat un protest amplu care marca cinci ani de la începerea demonstraţiilor cunoscute ca Umbrella Movement (Mişcarea umbrelelor, n.r.), aminteşte News.ro.

Comentarii