0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalHollywood Reporter: România îşi păstrează standardul de aur la Cannes

Hollywood Reporter: România îşi păstrează standardul de aur la Cannes

Cannes-ul are toate meritele pentru că a descoperit Noul Val românesc şi păstrează tradiţia, completându-şi selecţia cu cei mai buni cineaşti bucureşteni, scrie Hollywood Reporter, citat de Mediafax.

Într-un material intitulat “Românii, pe val la Cannes”, Hollywood Reporter enumeră peliculele româneşti prezentate pe Croazetă, începând cu “Aurora”, cel mai nou film al lui Cristi Puiu, cu care regizorul român s-a întors în secţiunea Un Certain Regard, după ce a câştigat marele premiu la Cannes, pentru “Moartea domnului Lăzărescu”.

În aceeaşi secţiune este prezent şi filmul “Marţi, după Crăciun” de Radu Muntean. De asemenea, publicaţia aminteşte şi de “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” de Andrei Ujică, un film care urmează să aibă premiera pe Croazetă marţi. Potrivit Hollywood Reporter, filmul lui Ujică este rezultatul “unei munci titanice”, deoarece a fost creat după vizionarea a sute de ore de materiale de arhivă.

Totodată, Hollywood Reporter remarcă filmul “Bună, ce faci” de Alexandru Maftei, care rulează la Cannes în cadrul Marché du Film.

“În timp ce regiunea Balcanilor se află pe o linie de plutire, cel puţin în ceea ce priveşte Festivalul de la Cannes, România îşi păstrează standardul de aur”, încheie Hollywood Reporter. Festivalul Internaţional de Film de la Cannes are loc între 12 şi 23 mai.

Cele mai citite

Cine au fost susținătorii COVID-19 de la Academia Română

La scurt timp după declanșarea pandemiei de COVID 19, o serie de somități medicale au lansat sub umbrela Academiei Române o carte privind...

Economia României, în ușoară creștere

Economia României a urcat, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 1,4% pe seria brută şi cu 2,2% pe seria ajustată sezonier,...

Rusia – Ucraina, ziua 652. Ucrainenii vor să distrugă “podul lui Putin”

Forțele Ucrainei ar planifica un nou atac asupra podului care realizează conexiunea între peninsula Crimeea și Rusia. Este vorba de podul peste Strâmtoarea Kerci, supranumit...
Ultima oră
Pe aceeași temă