Heathrow: Un băiat a trecut de toate controalele de securitate fără bilet

Poliţia din aeroportul Heathrow investighează cum un băiat de 12 ani a reuşit să treacă de toate controalele de securitate şi să se urce la bordul unui avion fără să aibă bilet sau carte de îmbarcare, ne spune BBC.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2019 - 19:12

Copilul neînsoţit, care nu avea asupra sa vreun document de călătorie, s-a amestecat printre pasagerii care se urcau în avion şi a fost remarcat doar atunci când echipajul i-a cerut cartea de îmbarcare pentru a-l îndruma spre locul lui. Băiatul, despre care se crede că este olandez, a refuzat să coopereze cu echipajul atunci când i s-a cerut.

Pasagerii au declarat că acesta a refuzat, de asemenea, să părăsească aeronava şi a fost în cele din urmă îndepărtat poliţiştii care urcaseră în avion pentru a oferi asistenţă echipajului. Ca urmare a acestei breşe de securitate, avionul a trebuit evacuat, iar pasagerii obligaţi să efectueze un doilea control de securitate, zborul fiind întârziat din această cauză cu peste patru ore.

Detectivii încearcă în prezent să stabilească de unde este băiatul şi cum a reuşit acesta să treacă prin cordoane de securitate stricte, fără a fi văzut. O variantă ar fi că băieţelul era un pasager aflat în tranzit care a ajuns pe Heathrow cu un bilet spre o destinaţie ulterioară, dar a încercat apoi să vadă cât de departe poate merge fără a fi remarcat.

Breşa de securitate ridică întrebări cu privire la eficacitatea controalelor de securitate pe cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, deşi un purtător de cuvânt al British Airways a dat asigurări că băiatul a trecut prin aceleaşi controale ca toţi ceilalţi pasageri.

Comentarii