15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalHavana denunţă expulzarea a doi diplomaţi cubanezi de către SUA

Havana denunţă expulzarea a doi diplomaţi cubanezi de către SUA

“Resping categoric expulzarea nejustificată a doi funcţionari ai Misiunii Permanente ai Cubei pe lângă ONU şi înăsprirea restricţiilor de deplasare pentru diplomaţi şi familiile acestora”, a postat pe Twitter ministrul cubanez de externe Bruno Rodriguez.

“Este o calomnie vulgară acuzarea lor de comiterea de acte incompatibile cu statutul diplomatic”, a adăugat şeful diplomaţiei cubaneze.

Washingtonul a anunţat joi expulzarea celor doi diplomaţi. Cererea ca aceştia să părăsească imediat teritoriul american a fost notificată ministerului cubanez al afacerilor externe.

Misiunea Cubei pe lângă ONU numără 16 funcţionari, iar expulzarea celor doi diplomaţi a avut loc cu puţin timp înaintea începerii celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are o mare însemnătate pentru regimul cubanez, acesta prezentând, în cadrul fiecărei sesiuni anuale, o moţiune prin care denunţă embargoul american în vigoare începând din 1962.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, i-a acuzat pe cei doi diplomaţi că au abuzat de dreptul de reşedinţă pe teritoriul SUA pentru “a încerca să realizeze operaţiuni de destabilizare”.

Ea a mai adăugat că “deplasările în interiorul SUA a tuturor membrilor Misiunii Permanente a Cubei pe lângă Naţiunile Unite vor fi de acum înainte limitate, în esenţă, la insula Manhattan”, zona new-yorkeză în care se află sediul organizaţiei internaţionale.

Administraţia Trump a întors spatele politicii de apropiere de Cuba lansată de preşedintele Barack Obama. Disensiunile s-au accentuat din momentul în care Washington a decis să acţioneze în sensul înlăturării de la putere a preşedintelui socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, aliat al Havanei.

Cele mai citite

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă