Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Havana denunţă expulzarea a doi diplomaţi cubanezi de către SUA

Guvernul cubanez a denunţat drept "nejustificată" expulzarea a doi diplomaţi acreditaţi la ONU, conform AFP

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2019 - 17:52

"Resping categoric expulzarea nejustificată a doi funcţionari ai Misiunii Permanente ai Cubei pe lângă ONU şi înăsprirea restricţiilor de deplasare pentru diplomaţi şi familiile acestora", a postat pe Twitter ministrul cubanez de externe Bruno Rodriguez.

"Este o calomnie vulgară acuzarea lor de comiterea de acte incompatibile cu statutul diplomatic", a adăugat şeful diplomaţiei cubaneze.

Washingtonul a anunţat joi expulzarea celor doi diplomaţi. Cererea ca aceştia să părăsească imediat teritoriul american a fost notificată ministerului cubanez al afacerilor externe.

Misiunea Cubei pe lângă ONU numără 16 funcţionari, iar expulzarea celor doi diplomaţi a avut loc cu puţin timp înaintea începerii celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are o mare însemnătate pentru regimul cubanez, acesta prezentând, în cadrul fiecărei sesiuni anuale, o moţiune prin care denunţă embargoul american în vigoare începând din 1962.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, i-a acuzat pe cei doi diplomaţi că au abuzat de dreptul de reşedinţă pe teritoriul SUA pentru "a încerca să realizeze operaţiuni de destabilizare".

Ea a mai adăugat că "deplasările în interiorul SUA a tuturor membrilor Misiunii Permanente a Cubei pe lângă Naţiunile Unite vor fi de acum înainte limitate, în esenţă, la insula Manhattan", zona new-yorkeză în care se află sediul organizaţiei internaţionale.

Administraţia Trump a întors spatele politicii de apropiere de Cuba lansată de preşedintele Barack Obama. Disensiunile s-au accentuat din momentul în care Washington a decis să acţioneze în sensul înlăturării de la putere a preşedintelui socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, aliat al Havanei.

Comentarii

loading...