10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalHarvey Weinstein s-a predat poliţiei din New York

Harvey Weinstein s-a predat poliţiei din New York

UPDATE 17.23 Harvey Weinstein, pus oficial sub acuzare pentru viol şi agresiune sexuală, la New York

Producătorul de film Harvey Weinstein, acuzat de mai multe zeci de femei de abuzuri sexuale, a fost pus oficial sub acuzare, vineri, la New York, pentru viol şi agresiune sexuală. Aceasta este prima măsură judiciară care îl vizează pe Harvey Weinstein după izbucnirea scandalului în care este implicat producătorul american, în urmă cu şapte luni, informează AFP.

 

UPDATE

Harvey Weinstein urmează să fie pus sub acuzare pentru infracţiuni sexuale şi să i se stabilească o cauţiune.

Weinstein a sosit la secţia de poliţie în jurul orei 11.25 GMT, îmbrăcat casual şi având sub un braţ trei cărţi groase, inclusiv o biografie a regizorului Elia Kazan.

Poliţiştii l-au escortat în secţie, în timp ce o mulţime de jurnalişti făcuse baricadă, iar trei elicoptere survolau zona.

 

Purtătorul de cuvânt al lui Weinstein, Juda Engelmayer, şi avocatul acestuia, Benjamin Brafman, nu au dorit să comenteze pe marginea subiectului, potrivit Reuters. Informaţiile referitoare la începerea urmăririi penale împotriva producătorului, relatate mai întâi de publicaţia New York Daily News, survin după mai multe luni de anchete inclusiv o investigaţie condusă de procurorul din Manhattan.

O sursă apropiată anchetei a confirmat informaţia pentru Reuters sub protecţia anonimatului. Informaţia a fost relatată şi de alte publicaţii printre care şi The New York Times.

Peste 70 de femei l-au acuzat pe cofondatorul studioului Miramax de agresiuni sexuale săvârşite de-a lungul mai multor decenii, inclusiv de viol. Dezvăluirile, relatate pentru prima dată de New York Times şi The New Yorker anul trecut, au dat naştere mişcării #MeToo, care a determinat sute de femei să facă dezvăluiri publice despre comportamentul sexual inadecvat al multor bărbaţi importanţi din afaceri, guverne şi industria de divertisment.

Weinstein a negat acuzaţiile legate de sex non-consensual.

Potrivit Times şi Daily News, Weinstein va fi pus sub acuzare în urma dezvăluirilor făcute de cel puţin una dintre victime, actriţa Lucia Evans, care a povestit pentru New Yorker că Weinstein a forţat-o să întreţină relaţii sexuale orale în 2004.

Actriţa Ashley Judd l-a dat în judecată pe Weinstein luna trecută pe motiv că în 1998 ar fi pierdut un rol în filmul ”The Lord of the Rings” după ce i-a refuzat avansurile sexuale. Weinstein a negat acuzaţiile.

Actriţa Rose McGowan, printre primele de la Hollywood care l-au acuzat pe Weinstein de agresiune sexuală, a spus joi într-o declaraţie că victimele acestuia sunt acum ”cu un pas mai aproape de a li se face dreptate”. ”Fie ca acest lucru să dea speranţă tuturor victimelor şi supravieţuitorilor care spun adevărul”, a spus actriţa.

Actriţa italiană Asia Argento, care l-a acuzat pe Weinstein de viol în timpul Festivalului de la Cannes în 1997, pe când aceasta avea 21 de ani, a reacţionat joi la ştirea despre arestarea iminentă a fostului producător cu un singur cuvânt pe Twitter: ”BOOM”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă