24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalHackerii au scurs datele personale a 1.000 de polițiști bieloruși

Hackerii au scurs datele personale a 1.000 de polițiști bieloruși

Protestatarii au ținut un alt miting de masă duminică.

„Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm date la scară masivă”, declarația Anoymous, distribuită de canalul de știri al opoziției Nexta Live.
 
 „Nimeni nu va rămâne anonim, nici măcar sub o pasăre.” Au transmis hackerii.

Guvernul a declarat că îi va găsi și pedepsi pe cei responsabili pentru scurgerea datelor, care au fost distribuite pe larg pe rețeaua de comunicații Telegram, sâmbătă seara.

„Forțele, mijloacele și tehnologiile aflate la dispoziția organelor de afaceri interne permit identificarea și urmărirea penală a majorității covârșitoare a celor vinovați de scurgerea datelor cu caracter personal pe internet”, a declarat Olga Chemodanova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

ANALIZĂ

Loialitatea forțelor de securitate este crucială pentru capacitatea lui Lukașenko de a se agăța de putere în urma alegerilor prezidențiale de luna trecută.

Forțele de securitate au reținut mii de oameni pentru a face față unui val de proteste și greve, fețele lor fiind adesea ascunse de măști. Unii protestatari au smuls măștile unor ofițeri.

Guvernul a declarat că 390 de femei au fost reținute pentru că au participat sâmbătă la un protest împotriva lui Lukașenko. Majoritatea au fost eliberate.

Represiunea lui Lukașenko împotriva protestelor a determinat Uniunea Europeană să examineze noi sancțiuni împotriva guvernului din Belarus.

Guvernul de la Minsk a reacționat furios sâmbătă la rapoartele conform cărora Sviatlana Tsikhanouskaya, principalul candidat al opoziției la alegerile de luna trecută, s-ar putea întâlni în curând cu miniștrii de externe ai UE.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a criticat, de asemenea, UE pentru că a invitat-o ​​pe Tsikhanouskaya la reuniunea ministerială, precum și pentru că a luat în considerare sancțiunile împotriva Minsk, spunând că Bruxellesul încearcă să „agite barca” în Belarus.

Cele mai citite

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...

USR cere demisia ministrului Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat

USR cere demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), după ce acesta a fost acuzat de plagiat. Cererea a fost anunțată luni, 26 septembrie 2022, de...

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă