22.2 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeInternaționalGuvernul Ungariei începe "reunificarea națiunii" cu maghiarii din alte țări, susține un...

Guvernul Ungariei începe “reunificarea națiunii” cu maghiarii din alte țări, susține un subsecretar de stat

Un oficial de la Budapesta, Péter Szilágyi, a făcut o declarație ambiguă, în care susține că guvernul Ungariei va începe “reunificarea națiunii”.

„Am decis să începem reunificarea naţiunii. Maghiarii care trăiesc în străinătate vor deveni din nou membri cu drepturi depline ai naţiunii”, a anunțat Szilágyi.

Péter Szilágyi deține funcția de secretar de stat adjunct pentru Politică Națională. El a făcut această declarație în contextul în care autoritățile Ungariei marchează tratatul de la Trianon, semnat la 4 iunie 1920.

Guvernul Ungariei se gândește la maghiarii care trăiesc în “Bazinul Carpatic”

Pentru autoritățile Ungariei, această zi reprezintă un prilej de comemorare. Versiunea oficială în Ungaria este că Ungaria a pierdut o treime din teritoriul ei prin Tratatul de la Trianon. În mod permanent, autoritățile de la Budapesta au spus că se referă la maghiarii care trăiesc în “Bazinul Carpatic”, adică în Transilvania.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Incendiu puternic la sediul Direcţiei de Securitate de la Ismailia, Egipt! Cel puțin 25 de morți

Incendiul a izbucnit la sediul Direcţiei de Securitate înainte de zori. Imaginile postate online arată flăcări imense care cuprind numeroasele etaje aleimobil din...

PASTILA PENTRU SUFLET 2 octombrie. Pilda zilei: Pomul cu roade

Pilda zilei: Pomul cu roadeUn om credincios fiind asuprit de necredincioşi, merse într-o zi la duhovnicul său şi i se plânse, zicându-i:- Ce...

Prognoza meteo actualizată | Scad temperaturile BRUSC de luni – Cum va fi vremea în octombrie

Vorbim de o scădere bruscă de temperatură, mai ales mâine, în jumătatea nordică a țării, unde valorile se vor apropia de normalul termic,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies