Ministerul Afacerilor Externe

Guvernul României alocă 100.000 de euro pentru susținerea societății civile și a presei din Belarus

Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE) a oferit o contribuţie financiară voluntară în valoare de 100.000 de euro pentru susţinerea societăţii civile şi a presei independente din Belarus.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2020 - 19:29

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a transferat o "contribuţie financiară voluntară" în valoare de 100.000 de euro pentru susţinerea societăţii civile şi a presei independente din Belarus, a anunțat, marți, un comunicat al MAE.

Contribuţia financiară a României a fost transferată organizaţiei European Endowment for Democracy (EED), instituţie europeană specializată în acordarea de asistenţă pentru proiecte de consolidare a democraţiei şi drepturilor omului în vecinătatea Uniunii Europene, precizează comunicatul MAE.

"În aceste zile, societatea civilă şi presa independentă din Belarus, supuse unor presiuni sistematice, luptă pentru democraţie. Această susţinere din partea României are ca obiectiv împlinirea aşteptărilor legitime ale cetăţenilor din Belarus, mai ales în condiţiile în care sprijinirea evoluţiilor şi reformelor democratice constituie baza cooperării UE cu statele din Parteneriatul Estic", a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Comentarii