Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul May a obținut aprobarea parlamentarilor pentru planul de Brexit

Premierul britanic Theresa May a câştigat un vot crucial privitor la rolul parlamentului în aprobarea acordului final cu Bruxelles-ul privind ieşirea Marii Britanii din UE, după ce a făcut unele concesii parlamentarilor eurofili din propria formaţiune, Partidul Conservator.

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2018 - 18:54

Camera Comunelor (camera inferioară a legislativului britanic) a respins, cu 319 voturi împotrivă şi 303 voturi pentru, un amendament care le-ar fi permis parlamentarilor să controleze procesul Brexit dacă guvernul condus de Theresa May ar fi incapabil să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană.

Ulterior, deputaţii britanici au adoptat o propunere a guvernului May care îi acordă parlamentului un posibil drept de opinie asupra acordului cu Bruxelles-ul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Noul text îi conferă preşedintelui forului legislativ puterea de a decide dacă parlamentul poate propune amendamente.

Şefa executivului britanic reuşise săptămâna trecută să anuleze protestul deputaţilor eurofili din partidul său, promiţându-le un amendament de compromis. Duminică, Theresa May a replicat că a auzit preocupările parlamentului, dar că acesta nu poate pretinde "să lege mâinile guvernului în negocieri" şi "nici să se împotrivească voinţei poporului britanic de a părăsi UE".

Comentarii

loading...