9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalGuvernul londonez lovește cu noi restricții regionale Covid

Guvernul londonez lovește cu noi restricții regionale Covid

Manchester, Birmingham, Newcastle și Bristol se numără printre zonele din Anglia care vor fi plasate în cele mai dure restricții de nivelul 3 – care includ închiderea puburilor, restaurantelor, muzeelor ​​și teatrelor – sub noul sistem regional al guvernului de reglementări Covid.
 
Cu toate acestea, Londra și Liverpool vor fi la nivelul 2, evitând cele mai dure măsuri care intră în vigoare când actualul blocaj național se încheie pe 2 decembrie. Numai Cornwall, Insula Wight și Insulele Scilly vor fi în categoria de nivel inferior 1, deoarece au cele mai scăzute rate de infecție cu coronavirus din țară.
 
Matt Hancock, secretarul sanitar, a declarat joi că noile restricții trebuie să fie mai dure decât măsurile anterioare pentru a preveni un alt blocaj la nivelul întregii Anglii.
 
El a declarat pentru Camera Comunelor că încă mai existau 16.570 de persoane în spital cu coronavirus în Marea Britanie, cu 696 de decese legate de Covid doar miercuri. „Nu putem pur și simplu să apăsăm un buton și să revenim la normal”, a spus el. “Acest lucru ar duce la un NHS copleșit de tot ceea ce ar presupune acordarea tratamentului”.
 
Guvernul a înființat un sistem regional pe trei niveluri în octombrie, dar a abandonat după doar trei săptămâni în favoarea unui blocaj național de o lună. Noul sistem va fi similar cu cel precedent, dar cu unele restricții mai stricte.
 
În nivelul 3, de exemplu, nu este permisă interacționare între gospodăriile (vecinii)  în interiorul clădirilor de locuință sau în majoritatea locurilor în aer liber. Locurile de ospitalitate rămân închise, cu excepția locurile de luat masa (restaurantele,fast food-urile, cafenelor, puburilor). Locurile de divertisment interioare rămân închise și călătoriile sunt descurajate.
 
 
Zonele care intră în acest nivel cel mai dur de restricții includ Leeds, Wolverhampton, Leicester, Tees Valley, The Humber, South Yorkshire, East Midlands, Lancashire, South Gloucestershire și Kent. Birmingham, Hull, West Yorkshire, East Yorkshire și Lincolnshire vor fi incluse pentru prima dată în nivelul 3.
 
În Greater Manchester oamenii s-au revoltat pentru faptul că orașul a fost inclus în nivelul 3. UnitedCity, un grup condus de afaceri care militează pentru a proteja economia Manchesterului, a declarat că știrile sunt „devastatoare”.
 
„Această știre va veni ca o lovitură masivă pentru ospitalitate, timp liber, cultură, evenimente și afaceri din regiune, care au suferit deja enorm datorită schimbării constante a guvernului cu privire la parametrii nivelurilor și la ceea ce a fost permis sub diferitele restricții pe care le-am experimentat ”, a spus acesta.
 
Desemnarea pentru un anumit nivel se bazează pe cinci factori, inclusiv rata de infecție a zonei, presiunile asupra NHS local și o analiză a ratelor cazurilor la toate grupele de vârstă, în special la cei peste 60 de ani. Va fi supus unor revizuiri periodice la fiecare două săptămâni, prima actualizare urmând să fie lansată până pe 16 decembrie.
 
Un nou „verificator de cod poștal”, configurat pentru a permite oamenilor să afle în ce nivel locuiesc, s-a prăbușit în câteva minute de la difuzarea de joi dimineață.
 
Steve Rotheram, primarul regiunii orașului Liverpool, a declarat că trecerea zonei de la restricțiile de nivelul 3 înainte de blocare la nivelul 2 după 2 decembrie a fost o justificare a „muncii grele, dedicării și sacrificiului” oamenilor din ultimele săptămâni. Rata infecției din regiune a scăzut cu două treimi, de la peste 700 la 100.000 la sub 180 la 100.000 în doar o lună.
 
„[Este] o veste binevenită și o dovadă a sacrificiului și încrederii tuturor celor care locuiesc aici. Am dori să mulțumim fiecărei persoane care ne-a ajutat să obținem acest rezultat “, a declarat o declarație a dlui Rotheram, primarul metroului și a celor șase lideri ai consiliului.
 
 
Liderii londonezi – inclusiv primarul Sadiq Khan – au pledat pentru capitală – aceasta să fie menținută în afara nivelului 3, avertizând că va fi catastrofală pentru economia orașului. Dar înăsprirea restricțiilor a determinat furia din partea afacerilor din sectorul ospitalității care spun că au fost selectate de noul regim.
 
Richard Burge, director executiv al Camerei de Comerț și Industrie din Londra, a declarat: „Evident, este mai bine să poți face ceva tranzacții decât deloc, dar nivelul 2 înseamnă încă un mediu de operare provocator pentru mulți din sectorul ospitalității”.
 
UKHospitality, organismul comercial din industrie, a descris măsurile mai stricte din nivelul 3 și nivelul 2 ca fiind „cel mai bine o cămașă de forță restrictivă și, în cel mai rău caz, o blocare în toate afacerile, cu excepția denumirii pentru afaceri”.
 
Într-o scrisoare către Downing Street, miercuri seară, British Beer and Pub Association a avertizat că, dacă mai mult de două treimi din Anglia ar fi supuse celor două cele mai stricte restricții de nivel, cel puțin 20.000 de pub-uri ar fi expuse riscului închiderii permanente, ceea ce ar însemna un sfert din un milion de locuri de muncă în pericol.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă