Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul libanez decretează starea de urgență în Beirut

Guvernul libanez a anunțat că a decretat stare de urgenţă timp de două săptămâni în Beirut, ca urmare a exploziilor de proporţii din portul oraşului care au provocat pagube fără precedent.

Share

Rl online 0 comentarii

05.08.2020 - 21:40

Anunțul a fost făcut de ministrul informaţiei, Manal Abdel Samad, în cadrul unei conferințe de presă, acesta precizând că o putere militară supremă va fi imediat însărcinată cu prerogative în materie de securitate.

De asemenea, guvernul libanez a cerut arestul la domiciliu pentru orice persoană implicată în depozitarea tonelor de nitrat de amoniu care s-au aflat la originea exploziilor enorme din portul Beirut în ajun.

Adresându-se puterii militare supreme care va răspunde de chestiunile de securitate în timpul stării de urgenţă, guvernul "cere arestul la domiciliu pentru orice persoană implicată în stocarea de amoniu" de la sosirea încărcăturii la Beirut în 2014 până la explozia de marţi, a mai spus ministrul informaţiei, fără a-i numi totuşi pe aceşti responsabili sau a furniza alte detalii despre identitatea lor.

Comentarii