12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalGuvernul de la Kremlin avertizează Occidentul: Gândiți-vă la la consecinţele ameninţărilor voastre

Guvernul de la Kremlin avertizează Occidentul: Gândiți-vă la la consecinţele ameninţărilor voastre

Oficialii au dat asigurări că Moscova nu doreşte o escaladare a situaţiei, informează AFP şi TASS.

“Le cerem membrilor comunităţii internaţionale să se gândească serios la consecinţele posibile ale unor asemenea acuzaţii, ameninţări şi acţiuni planificate” la adresa guvernului sirian, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse Maria Zaharova, în timpul unei conferinţe de presă.

“Nimeni nu le-a dat liderilor occidentali dreptul de a-şi atribui rolul de jandarmi ai lumii, în acelaşi timp de anchetator, de procuror, de judecător şi de călău”, a continuat Zaharova. “Poziţia noastră este foarte clară şi concretă: nu dorim o escaladare”, a subliniat ea.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse şi-a exprimat speranţa că liderii occidentali “vor avea suficientă înţelepciune pentru a reveni în cadrul dreptului (internaţional) şi a rezolva împreună problemele existente, cum este prevăzut în Carta Naţiunilor Unite”.

“Nu dorim o escaladare, însă nu vom suporta acuzaţii mincinoase”, a mai declarat Zaharova.

Ţările occidentale, cu Washingtonul în frunte, au ameninţat regimul sirian cu lovituri iminente după un presupus atac chimic ce a avut loc la începutul lui aprilie în enclava insurgentă Douma, atac pe care ele îl impută regimului de la Damasc, ce respinge însă acuzaţiile.

Rusia a denunţat “un pretext” folosit pentru a lansa o operaţiune militară împotriva aliatului său, avertizând că ea va doborî orice rachetă lansată împotriva Siriei.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Maria Zaharova a declarat că nimeni, exceptând autorităţile britanice, nu i-au văzut de aproape o lună pe fostul agent dublu Serghei Skripal şi pe fiica acestuia Iulia, informează Reuters. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus a comparat cazul Skripal cu cel al Aleksandr Litvinenko, fost agent-KGB care a murit în 2006 la Londra după ce a băut ceai verde cu poloniu radioactiv.

Zaharova a declarat că cel puţin o fotografie a lui Litvinenko a fost dată publicităţii după ce acesta fusese otrăvit, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă