15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalGuvernul danez ia în calcul controale mai stricte la frontiera cu Suedia

Guvernul danez ia în calcul controale mai stricte la frontiera cu Suedia

”Vom analiza posibilitatea de a ne proteja graniţa cu Suedia într-o manieră mai bună şi mai inteligentă”, a spus şefa executivului danez într-o conferinţă de presă.

Anterior în cursul zilei de miercuri, poliţia daneză a anunţat arestarea unui bărbat suedez de 22 de ani şi a emis un mandat de arestare internaţional pentru un alt suedez, în vârstă de 23 de ani. Cei doi sunt suspectaţi că s-au aflat la originea exploziei de săptămâna trecută care a vizat sediul Agenţiei fiscale daneze de la Copenhaga.

Deflagraţia, calificată drept act ”voluntar” de autorităţile locale, s-a produs pe 6 august în jurul orei locale 22:00 (20:00 GMT) în cartierul Nordhavn, din nordul capitalei daneze.

Faţada clădirii a fost avariată, fiind sparte numeroase ferestre. Două persoane se aflau în interiorul clădirii în momentul exploziei, dar ele au scăpat nevătămate. O persoană aflată în apropierea imobilului a fost rănită.

Patru zile mai târziu, o nouă explozie a vizat un comisariat de poliţie din Copenhaga, cauzând pagube materiale, dar fără a face victime.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă