Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Günther Oettinger: Întreaga UE trebuie să ajute ţările membre în care ajung migranți

Toate ţările UE trebuie să îşi ajute vecinii din sudul continentului, acolo unde ajung majoritatea migranţilor, a declarat vineri, comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, înaintea unui mini-summit european privind migraţia care va avea loc duminică la Bruxelles.

Share

Rl online 0 comentarii

22.06.2018 - 11:47

Reuniunea de duminică va servi ca un "reminder al drumului spre unitatea europeană", potrivit Reuters.

"Cred că întreaga Europă trebuie să arate solidaritate faţă de cei care sunt cel mai afectaţi: Grecia, Malta, Cipru, Bulgaria, Italia şi Spania, pentru a le uşura povara şi pentru a le rambursa şi a le onora o parte din costuri şi eforturi", a spus el.

Liderii statelor europene care se vor reuni, duminică, într-un mini-summit la Bruxelles se vor angaja să intensifice eforturile pentru reducerea migraţiei ilegale în Uniunea Europeană şi restricţionarea circulaţiei solicitanţilor de azil, se arată în proiectul declaraţiei comune trimis miercuri capitalelor europene.

''Suntem decişi să realizăm progrese în ce priveşte reducerea suplimentară a numărului de sosiri ilegale în Uniunea Europeană, în particular prin protecţie întărită a frontierei externe, proceduri comune, armonizate de azil şi cooperare intensificată cu ţările de tranzit, precum şi cu ţările de origine'', se arată în textul văzut de Reuters, dar care ar putea suferi modificări.

Comentarii

loading...