Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guatemala: Vulcanul Fuego din continuă să erupă

Vulcanul Fuego din Guatemala continuă să erupă, au avertizat duminică autorităţile, în contextul în care echipele de intervenţie continuă să caute cele 197 de persoane dispărute în urma celor două explozii majore de săptămâna trecută, notează DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2018 - 11:28

Institutul Naţional de Seismologie (INSIVUMEH) a avertizat că fluxurile de materii piroclastice ar putea afecta în continuare zonele în care sunt mobilizate echipele de salvatori şi că vulcanul erupe încă de şapte - nouă ori pe oră, creând nori de cenuşă care ajung la aproximativ 4.700 de metri deasupra nivelului mării.

"Exploziile generează coloane groase de cenuşă; din acest motiv, căderile de cenuşă asupra comunităţilor din San Pedro Yepocapa, Santa Sofia, El Porvenir, Sangre de Cristo etc., nu pot fi excluse", a precizat Institutul.

Aceste comunităţi sunt situate la vest şi sud-vest de vulcan şi nu au fost încă grav afectate.

Institutul a avertizat, de asemenea, că din cauza "instabilităţii din centrul vulcanului - fluxuri de materii piroclastice (curenţi de materie vulcanică şi gaz fierbinte care se deplasează extrem de rapid) pot apărea şi pe flancul nord-estic al vulcanului".

Avertismentele au loc în contextul în care în cele două erupţii majore de săptămâna trecută şi-au pierdut viaţa cel puţin 110 persoane, unele dintre acestea îngropate sub lavă.

Comentarii

loading...