Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Grupul auto PSA - lovit în plin de sancțiunile impuse Iranului

Grupul francez PSA a început să suspende activităţile companiilor mixte din Iran, în urma retragerii Statelor Unite din acordul nuclear semnat cu autorităţile de la Teheran, transmite Reuters.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 05.06.2018 - 09:26

Statele europene semnatare ale acordului cu Iranul încearcă să salveze pactul, pe care îl consideră crucial pentru a împiedica Iranul să producă arme nucleare, prin protejarea comerţului cu acest stat faţă de reimpunerea sancţiunilor de către Statele Unite.

”Grupul a început să suspende activităţile companiilor mixte, pentru ca până pe 6 august să respecte legislaţia americană”, a anunţat PSA într-un comunicat.

Producătorul auto francez a precizat că, cu sprijinul guvernului francez, grupul PSA încearcă să obţină o derogare din partea autorităţilor americane.

Suspendarea activăţilor companiilor mixte din Iran nu modifică actualele estimări financiare ale PSA, potrivit grupului, care a explicat că activităţile din Iran reprezintă mai puţin de 1% din veniturile sale.

Între companiile franceze mari care au operaţiuni în Iran se află PSA, cunoscut pentru mărcile Peugeot şi Citroen, şi grupul concurent Renault.

Comentarii

loading...