Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gruparea Statui Islamic îndeamnă la noi atacuri în Tunisia

Statul Islamic, a îndemnat noi atacuri în Tunisia, conform AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2019 - 17:09

Înregistrarea video, în care pot fi văzuţi oameni înarmaţi şi cu cagule şi care a fost difuzată în noaptea de marţi spre miercuri pe contul de mesagerie Telegram al grupării, nu a putut fi deocamdată autentificată.

Semnată 'biroul mediatic al SI în Tunisia', această înregistrare de propagandă este prezentată ca fiind filmată în această ţară, fapt foarte rar. Difuzarea ei a avut loc la trei săptămâni după un dublu atentat sinucigaş împotriva poliţiei din Tunisia, revendicat de SI şi care s-a soldat cu doi morţi: un poliţist şi un civil. În înregistrare, grupul de bărbaţi înarmaţi jură credinţă liderului SI, Abou Bakr al-Baghdadi, 'comandantul credincioşilor'. 'Soldaţii noştri şi fiii voştri din Kairouan sunt bine', declară unul dintre ei, supranumit 'Abou Omar al-Tounsi' (Tunisianul), adresându-se lui Abou Bakr al-Baghdadi. Regiunea Kairouan (centru) este un important loc al islamismului în Tunisia.

Un alt jihadist, supranumit 'Abou Khaled al-Tounsi', îndeamnă 'să se semene teroare în Tunisia'. După revoluţia din 2011, Tunisia s-a confruntat cu o ascensiune a mişcării jihadiste, responsabilă de moartea a zeci de soldaţi şi poliţişti, dar şi a numeroşi civili şi turişti străini. Chiar dacă securitatea s-a îmbunătăţit în mod considerabil în ultimii ani, starea de urgenţă instaurată în noiembrie 2015 a fost reînnoită continuu în această ţară.

 
 

Comentarii

loading...