Sursa. europol.europa.eu. Suspecți contrabandă materiale nucleare arestați la Viena.

Grup infracțional suspectat de contrabandă cu materiale nucleare arestat la Viena

Organele de ordine austriece împreună cu Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova (Inspectoratul Național de Investigații) coordonat și susținut de Europol, au anchetat și arestat în comun un grup infracțional suspectat de contrabandă cu materiale nucleare.

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 07.12.2019 - 22:23

 

Cooperarea, care includea măsuri de investigare transnaționale, a vizat un grup de criminali când încercau să vândă unei armate, un container nuclear care ar fi conținut material radiologic, pentru suma de 3 milioane de euro.
În timpul operațiunii complexe, trei persoane au fost arestate la Viena, Austria, două dintre ele având antecedente penale, iar una dintre ele a fost deja condamnată pentru o crimă similară în trecut.
Europol a trimis un expert la fața locului pentru a sprijini analiza materialului CBRN și pentru a oferi sprijin analitic și de coordonare.Traficul de materiale nucleare și radiologice este în prezent evaluat ca un risc potențial pentru securitatea internă a UE. În ciuda rezultatelor bune ale agențiilor de aplicare a legii, probabilitatea circulației ilegale de materiale nucleare și radiologice, rămâne în continuare, datorită disponibilității crescute a surselor radiologice din diferite zone de conflict și a schimburilor lor comerciale.

Comentarii