Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Grevele din Franța închid Turnul Eiffel

Turnul Eiffel, vizitat în fiecare an de şapte milioane de persoane, este închis joi din cauza grevelor masive împotriva reformei pensiilor dorite de preşedintele Emmanuel Macron. Anunţul a fost făcut de compania care operează Turnul Eiffel (SETE).

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.12.2019 - 12:47

Efectivele prezente nu sunt "suficient de numeroase pentru a deschide monumentul în condiţii de securitate şi de primire optime pentru public", a precizat SETE într-un comunicat, adăugând totodată că zona de sub turn rămâne accesibilă în mod gratuit.

Comunicatul SETE nu specifică însă dacă monumentul va fi închis şi vineri, în condiţiile în care mobilizarea împotriva reformei pensiilor va continua.

În fiecare an, şapte milioane de persoane vizitează Turnul Eiffel şi peste 20 de milioane vin să-l vadă fără să urce în el. Celebrul monument parizian a sărbătorit anul acesta 130 de ani.

Conducerea celui mai vizitat muzeu din lume, Luvrul, a anunţat miercuri că acesta va fi deschis, cu excepţia unora dintre săli, precizând totodată că extrem de populara sa expoziţie dedicată împlinirii a 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci va putea fi vizitată de către public.

Un alt obiectiv turistic asaltat de turiştii din întreaga lume, Palatul Versailles, aflat în apropiere de Paris, recomandă potenţialilor vizitatori "amânarea vizitelor"programate pentru joi şi vineri, deoarece deschiderea domeniului va fi perturbată de grevă.

O grevă masivă a debutat joi, paralizând o mare parte din Franţa şi afectând puternic transportul în comun şi funcţionarea şcolilor. Această mobilizare îşi propune să conteste reforma pensiilor, care vizează în mod special eliminarea regimurilor speciale - şi mai favorabile - pentru anumite servicii publice.

Comentarii

loading...