Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Greva British Airways: Sute de zboruri anulate în a doua zi de grevă

British Airways a anulat ute de zboruri, după ce piloţii companiei aeriene britanice au început o grevă din cauza disputelor salariale, ne spune Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2019 - 19:36

În total, vor fi afectaţi 195.000 de clienţi în cele două zile ale mişcării e protest, avertizează British Airways. Este una din cele mai mari greve din istoria aviaţiei şi prima a piloţilor BA. Conform datelor de la Asociaţia piloţilor de la British Airways (BALPA), o zi de grevă costă operatorul aerian aproximativ 40 de milioane de lire sterline (49 de milioane de dolari). În iulie, piloţii au refuzat oferta British Airways ce prevedea o creştere a salariilor de 11,5% în următorii trei ani. Reprezentanţii British Airways au declarat: 'Rămânem pregătiţi şi dispuşi să reluăm negocierile'.

Greva va afecta şi zborurile Londra - Bucureşti (cu retur). Majoritatea celor 850 de zboruri zilnice programate de British Airways sunt anulate, iar pasagerii vor fi redirecţionaţi sau vor primi compensaţii. O a doua grevă a piloţilor este planificată în 27 septembrie. Reprezentanţii BALPA susţin că British Airways ar trebui să împartă un procent mai mare din profituri cu piloţii săi. BA susţine că mişcarea de proteste este nejustificată, iar oferta salarială este corectă. British Airways, deţinut de grupul hispano-britanic IAG, are peste 40 de milioane de clienţi pe an şi zboruri către peste 70 de ţări.

Comentarii

loading...