Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Grecia: Un nou seism la Atena

Un cutremur replică a celui din 19 iulie care a avut o intensitate mai mare, a fost resimţit la Atena, fără să provoace victime sau pagube materiale, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 29.07.2019 - 17:45

Epicentrul acestui cutremur cu magnitudinea de 4,2 a fost localizat la 23 de km nord-vest de capitala elenă. Nu există 'niciun un motiv de îngrijorare.Este o replică normală' a seismului produs cu nouă zile în urmă, a declarat directorul Institutului de geodinamică, Akis Tselentis.

Magnitudinea cutremurului de pământ din 19 iulie, care a zdruncinat capitala Greciei, provocând în special perturbări ale liniilor telefonice, a fost de 5,1 - a amintit expertul grec, în timp ce intensitatea acestuia a fost evaluată la 5,3 de Institutul geologic american USGS, de referinţă mondială în materie de seismologie. Epicentrul acestuia s-a aflat de asemenea la 23 km nord-vest de Atena.

Un cutremur puternic - cu o magnitudine de 5,9, care a avut loc în 1999 - s-a soldat cu 143 de morţi în regiunea capitalei elene, lăsând amintiri traumatizante în rândul populaţiei. Grecia este situată pe importante falii geologice, iar cutremurele sunt frecvente aici, cel mai adesea fără pierderi. În iulie 2017, un cutremur cu magnitudinea de 6,7 pe insula Kos din Marea Egee a provocat două decese şi pagube importante, aminteşte AFP. 

Comentarii

loading...