Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Grecia: Poliţia a destructurat o reţea de adopţii ilegale

Poliţia din Salonic, Grecia, a destructurat o reţea de adopţii ilegale în care erau implicate femei din Bulgaria, conform BTA

Share

Rl online 0 comentarii

24.09.2019 - 21:16

În cadrul operaţiunii au fost reţinute 12 persoane, între care un avocat şi un medic. În total peste 60 de persoane erau implicate în această reţea, despre care se crede că era condusă de trei femei din Georgia, care fac parte dintre cei arestaţi, au indicat surse judiciare citate de BTA.

Potrivit aceloraşi surse, ancheta în acest caz, care a durat mai multe luni, a scos la lumină o adevărată "fabrică" de adopţii ilegale. Zeci de femei din Bulgaria ar fi călătorit în Grecia, însoţite de membri ai grupării, pentru a da naştere unor copii care erau vânduţi ulterior unor cupluri fără urmaşi.

Preţurile practicate cuprindeau cheltuielile cu naşterea şi se ridicau până la 25.000 de euro, în funcţie de sexul copilului şi trăsăturile acestuia.

Ancheta a mai dezvăluit şi o altă afacere nu mai puţin lucrativă a aceleiaşi reţele, comerţul cu ovule umane cumpărate de la tinere din ţări terţe şi revândute, trafic în care se bănuieşte că ar fi fost implicate clinici private de fertilizare in vitro.

Comentarii