13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalGrecia: Peste 500 de plaje au fost redeschise

Grecia: Peste 500 de plaje au fost redeschise

Mediafax: Peste 500 de plaje publice din Grecia au fost deschise sâmbătă, iar mii de oameni le-au luat cu asalt, după ce carantina impusă în 23 martie s-a încheiat. Turiștii sunt obligați să respecte mai multe reguli de distanțare socială.

Cele 515 plaje publice din Grecia au fost deschise sâmbătă conform unui ordin emis de guvernul elen. Amatorii de soare au de ce să se bucure, pentru că temperaturile în zonă ajung la 38-39 de grade Celsius în acest weekend.

Pe plaje, oamenii trebuie să respecte anumite reguli. Sunt acceptaţi doar 40 de oameni la fiecare 1.000 de metri pătrați, iar umbrelele trebuie să fie aşezate la minimum 4 metri una de cealaltă. Alcoolul este interzis, la fel și muzica.

Peste un million de român își făceau vacanța în Grecia în fiecare an. Turiștii străini vor fi acceptați pe plajele din Grecia după 1 iulie.

Comitetul științific care sfătuiește guvernul grec asupra măsurilor privind coronavirusul a insistat să fie permisă prezența doar a 40 de persoane pe 1000 metri pătrați. La restaurantele de pe plajă nu va putea fi servită decât mâncare la pachet. Angajaților li s-a recomandat să poarte măști.

Respectarea regulilor va fi monitorizată strict, iar cei care le vor încălca vor primi amenzi.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă