11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalGrecia: Mai multe sate au fost evacuate din cauza unor incendii de...

Grecia: Mai multe sate au fost evacuate din cauza unor incendii de vegetaţie

Cele mai recente incendii de vegetaţie au izbucnit la câteva ore după ce un alt incendiu major a determinat mobilizarea a peste o sută de pompieri şi evacuarea unui alt sat.

Pompierii au reuşit să limiteze propagarea incendiului iniţial, care a mistuit suprafeţe împădurite şi zone agricole, însă terenul accidentat şi temperaturile ridicate au zădărnicit eforturile de stingere a flăcărilor.

Potrivit departamentului de pompieri, un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost reţinut fiind suspectat că ar fi declanşat primul incendiu după ce ar fi dat foc la buruienile din apropierea casei. Bărbatul urmează să fie prezentat vineri la tribunal.

Organizaţia World Wildlife Fund (WWF) a avertizat joi în legătură cu riscul izbucnirii unor noi ”superincendii” care se răspândesc cu repeziciune ca urmare a valurilor de caniculă şi a secetei ce afectează Europa. Între 2017 şi 2018, incendii foarte greu de stins din cauza vânturilor puternice au condus la moartea a 225 de persoane în Portugalia, Grecia şi Spania, iar situaţia s-ar putea agrava din cauza alocării necorespunzătoare a resurselor, dar şi a temperaturilor globale în creştere, potrivit WWF.

Cel puţin 13 persoane au murit în urma ultimului val de caniculă care a cuprins Europa, în multe ţări, precum Franţa, depăşindu-se cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată. Peste 1.400 de incendii de pădure au fost deja raportate în 2019 în Europa.

Situl arheologic al Acropolei din Atena, unul dintre cele mai faimoase monumente ale antichităţii şi unul dintre cele mai vizitate din lume, a fost închis joi şi vineri după-amiază din cauza temperaturilor caniculare înregistrate pe dealul stâncos sub razele soarelui arzător, a anunţat săptămâna aceasta ministerul grec al Culturii.

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă