Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gravă încălcare a dispozițiilor ONU. Coreea de Nord a primit produse petroliere din partea Rusiei

Nave ruseşti au furnizat în ultimele luni produse petroliere Coreei de Nord, în largul mării, în ape internaţionale, transferând încărcătura unor nave nord-coreene şi astfel încălcând dispoziţiile adoptate de Naţiunile Unite, informează Reuters, citând surse europene.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.12.2017 - 10:57

Aceste transferuri au avut loc de cel puţin trei ori în octombrie şi noiembrie, au precizat sursele citate.

"Nave ruseşti au efectuat transferuri de produse petrochimice la cele nord-coereene, încălcând astfel sancţiunile ONU", a declarat o sursă citată sub protecţia anonimatului.

O a doua sursă a confirma aceste transferuri, dar a precizat că nu există nicio dovadă a implicării Guvernului rus. "Nimic nu arată că Guvernul rus sprijină aceste transferuri, dar aceste nave ruse reprezintă un colac de salvare pentru nord-coreeni", a spus sursa menţionată.

Afirmaţiile sunt bazate pe informaţii din serviciile militare şi pe imagini din satelit care arată nave ruseşti operând în larg.

Ministerul Afacerilor Externe şi serviciile vamale ruseşti nu au comentat informaţiile, în timp ce proprietarul unei nave bănuit de contrabandă a respins acuzaţiile.

Furnizarea de produse petroliere este vitală pentr regimul de la Phenian, atât pentru economie, cât şi pentru continuarea dezvoltării programelor de rachete balistice şi dispozitive nucleare, care suscită preocuparea SUA şi a aliaţilor din Asia, informează news.ro.

Comentarii

loading...