Google va plăti 200 de milioane de dolari pentru o investigaţie privind viaţa privată a copiilor

Google va plăti până la 200 de milioane de dolari pentru finalizarea unei investigaţii a Comisiei Federale pentru Comerţ din SUA legată de încălcarea de către YouTube a legislaţiei privind viaţa privată a copiilor.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 31.08.2019 - 14:47

Acordul va fi anunţat săptămâna viitoare. Suma ar fi cea mai mare amendă pentru încălcarea respectivelor prevederi legale. Google a refuzat să comenteze, conform Mediafax.

Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) a votat cu trei voturi la două în favoarea aprobării acordului şi l-a trimis la Departamentul de Justiţie pentru analiză.

Washington Post a relatat în iulie despre aprobarea acordului, dar nu şi despre amenda civilă implicată.

Acordul va depăşi recordul precedent stabilit în februarie, privind o amendă civilă de 5,7 milioane de dolari impusă companiei Musical.ly.

Senatorul democrat Ed Markey a declarat că FTC a lăsat YouTube să scape cu o amendă simbolică pentru nerespectarea confidenţialităţii datelor.

Google a lansat săptămâna aceasta YouTubeKids, definit drept un mediu sigur pentru copii, astfel încât aceştia să să exploreze, dând în acelaşi timp părinţilor instrumentele pentru personalizarea experienţei copiilor.

Comentarii