Golf: Iranul monitorizează toate navele americane

Iranul a declarat că monitorizează toate navele americane din regiunea Golfului, conform şefului marinei iraniene, amiralul Hosse, ne spune Reuters.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

23.07.2019 - 20:22

„Monitorizăm toate navele inamice, în mod special pe cele ale Americii, de la punctul de origine până în momentul în care intră în regiune”, a declarat Khanzadi, notând că imaginile sunt înregistrate cu ajutorul dronelor.

„Avem imagini complete şi o arhivă largă a traficului zilnic al forţelor coaliţiei şi Americii”, a adăugat el.

Teheranul a anunţat marţi o nouă reuniune internaţională în vederea salvării Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, într-un moment de tensiuni puternice la Golful Persic, pe fondul crizei unor petroliere între Republica islamică şi Marea Britanie.

O regiune strategică în aprovizionarea mondială cu petrol, Golful Persic traversează o nouă perioadă de turbulenţe.
Aceste turbulenţe sunt legate de o exacerbare a tensiunilor între Teheran şi Washington, după retragerea americană unilaterală, în mai 2018, din acordul nuclear internaţional iranian încheiat la Viena în 2015. Washingtonul a restabilit după aceea sancţiniuni economice dure impuse Iranului.
Din mai, sabotaje şi atacuri ale unor nave la Golful Persic - imputate de către Statele Unite iranului -, dar şi distrugerea unei drone americane de către Iran au făcut presiunea să crească.

Comentarii