Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Giuseppe Conte este hotărât să prelungească starea de urgență în Italia

Premierul italian Giuseppe Conte consideră că prelungirea stării de urgenţă la nivel naţional, din cauza epidemiei de COVID-19, este inevitabilă, informează Agerpres, care preia o știre a agenției germane dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

28.07.2020 - 20:42

Adresându-se Senatului, Conte a încercat să obţină sprijin politic pentru măsura preconizată, deşi guvernul poate teoretic să o adopte fără susţinerea parlamentului.

„Trebuie să fim conştienţi că încetarea stării de urgenţă ar paraliza întregul sistem de protecţie şi prevenire construit în ultimele luni”, a avertizat prim-ministrul.

Starea de urgenţă în Italia ar urma să expire vineri, iar Conte ar dori prelungirea până în octombrie. El s-a declarat însă deschis la alte sugestii din partea parlamentului.

Lideri din opoziţie - de exemplu Matteo Salvini, fost ministru de interne şi vicepremier, din cadrul formaţiunii Liga - şi experţi în domeniul juridic s-au pronunţat împotriva prelungirii propuse, susţinând că este o încălcare a drepturilor civile.

În ultimele săptămâni, situaţia din Italia s-a ameliorat, dar există încă temeri privind posibilitatea unui al doilea val al epidemiei. Până acum, în ţară s-au înregistrat aproape 247.000 de cazuri şi peste 35.000 de decese după infectarea cu virusul care provoacă COVID-19, conform datelor actualizate marţi de ministerul sănătăţii.

Comentarii

loading...