20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalGermania: Un grup de elevi au asediat o secţie de poliţie ca...

Germania: Un grup de elevi au asediat o secţie de poliţie ca să-și elibereze un coleg

Incidentul a avut loc joi noaptea după ce poliţia a fost chemată la o petrecere. Ofiţerii l-au reţinut la petrecere pe adolescent, care era în stare de ebrietate şi agresiv.

Tânărul a fost plasat într-o celulă la secţia de poliţie, ceea ce i-a determinat pe colegii săi să încerce să îl elibereze. Poliţia a informat că elevii au aruncat cu sticle şi au încercat să dărâme uşa de la intrare.

Poliţia a fost chemată în jurul orei locale 21:45, la câteva ore după ce începuse o petrecere de sfârşit de an la şcoala gimnazială din Starnberg la care au fost invitaţi elevi, profesori şi prieteni.

Conform şcolii, o petrecere privată avea loc pe o alee chiar lângă şcoală. Un adolescent de 15 ani de la acea petrecere i-a cerut unui gardian droguri şi a devenit apoi agresiv. Poliţia a fost chemată iar elevul, care a fost descris ca fiind în stare de ebrietate, a fost în continuare agresiv, astfel că i s-a ordonat să părăsească petrecerea.

După ce a refuzat, „reţinerea sa a devenit singura variantă”, au informat poliţiştii. Unii dintre prietenii tânărului au încercat să intervină iar unul dintre ei ar fi încercat să îl lovească pe un poliţist cu piciorul în cap.

Până când poliţiştii au ajuns la secţia de poliţie, în jur de 100 de persoane se adunaseră afară. Directorul şcolii nu a putut preciza dacă elevii erau de la şcoala sa.

În jur de 50 de persoane au aruncat cu sticle şi pietre, iar unii au încercat să intre forţat în clădire. Un geam a fost spart iar însemnele poliţiei, de la intrare, au fost date jos.

Au fost chemaţi în jur de 70 de poliţişti iar un tânăr de 19 ani a fost reţinut temporar. Adolescentul care fusese reţinut iniţial a fost eliberat şi predat părinţilor care l-au dus ulterior la spital din cauza unei dureri de cap. Conform testelor efectuate la spital, tânărul ar fi consumat alcool şi droguri, conform Suddeutsche Zeitung.

Conform şcolii, adolescentul nu este elev la instituţia respectivă.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă