9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania – teren de bătaie între turci și kurzi. Ponoasele primirii imigranților...

Germania – teren de bătaie între turci și kurzi. Ponoasele primirii imigranților în masă

Fără o soluţionare paşnică, Germania ar putea fi martora unei radicalizări a taberelor turcă şi kurdă, a declarat pentru dpa cercetătorul politic Burak Copur, expert pe spațiul turc, care a atras atenţia că nu poate fi exclusă o escaladare, informează Agerpres.

“Noi, aici, în Germania, stăm pe un butoi cu pulbere”, a insistat Copur, care a adăugat că “problema kurdă este un conflict de identitate nesoluţionat în Turcia care este importat în Germania prin intermediul imigraţiei”.

Se estimează că în Germania trăiesc circa 1,2 milioane de oameni cu descendenţă kurdă, majoritatea dintre ei opunându-se ferm ofensivei Turciei în nordul Siriei.

Mulţi dintre ei au participat la marşuri împotriva ofensivei turce şi sunt îngrijoraţi în primul şi în primul rând de situaţia rudelor lor. “Când am vorbit la telefon, auzeam cum explodează bombele. Trăiesc şi muncesc în Germania, dar mă simt ca şi cum aş fi în mijlocul unui război. Împotriva kurzilor are loc o epurare etnică”, a acuzat Leylan Mela-Abdullah, care trăieşte în oraşul german Siegen şi care este de acord că tensiunile între comunităţile kurdă şi turcă sunt în creştere.

“În timp ce kurzii plâng şi se roagă ca invazia să ia sfârşit, comunităţile turce afiliate Ditib se roagă pentru victoria (preşedintelui turc Recep Tayyip) Erdogan”, spune ea, folosind acronimul pentru Uniunea Turco-Islamică pentru Afaceri Religioase. Ditib a respins informaţiile potrivit cărora ar organiza astfel de rugăciuni.

Totuşi, comunitatea turcă din Germania, care este dominată de islamici conservatori, se pronunţă majoritar în favoarea ofensivei militare a Ankarei în nordul Siriei, aminteşte dpa.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă