Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania: Sute de atacuri împotriva musulmanilor şi a instituţiilor islamice, în 2017

Cel puţin 950 de atacuri au fost comise în Germania împotriva musulmanilor şi a instituţiilor islamice în 2017, potrivit unor cifre difuzate de Ministerul de Interne, relatează Agerpres, citând DPA.

Rl online 0 comentarii

03.03.2018 - 13:21

Cel puţin 33 de persoane au fost rănite în atacuri care au fost comise aproape în totalitate de persoane de extremă dreapta, potrivit datelor care au fost furnizate la o cerere a Partidului Stângii din Germania.

De asemenea, aproape 60 de incidente au implicat atacuri sau daune aduse unor moschei şi altor instituţii islamice.

Guvernul german a colectat date privind atacurile antimusulmane de la începutul anului trecut şi nu există date comparabile pentru anul 2016.

Infracţiunile înregistrate includ incitarea la ură împotriva musulmanilor, scrisori de ameninţare, atacuri asupra femeilor care purtau văl şi graffiti cu tematică nazistă pe moschei şi alte clădiri.

Aiman Mazyek, preşedintele Consiliului Central al Musulmanilor din Germania, a declarat pentru ziarul Neue Osnabruecker Zeitung că infracţiunile înregistrate nu le reprezintă pe toate cele comise împotriva musulmanilor.

Comentarii

loading...