Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania: Statutul de a doua mamă în căsătoriile între persoane de acelaşi sex nu este automat

Curtea Federală de Justiţie a Germaniei a decis că o femeie dintr-o căsătorie între persoane de acelaşi sex a cărei parteneră de sex feminin a născut nu poate fi înregistrată în mod automat ca al doilea părinte al copilului, relatează marţi agenţia dpa, scrie Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

30.10.2018 - 19:11

Pentru a fi recunoscută ca a doua mamă a copilului, partenera care nu a dat naştere ar trebui să treacă prin formalităţile de adoptare a copilului, a declarat marţi instanţa cu sediul în Karlsruhe. Instanţa a decis că statutul a două mame ar necesita o modificare a legii.

Cele două femei aflate în centrul acestui caz şi-au convertit în căsătorie parteneriatul înregistrat în octombrie anul trecut, imediat după o modificare a legii ce permite căsătoriile gay - cunoscută în Germania drept "căsătorie pentru toţi".

Copilul lor planificat în comun a fost născut câteva săptămâni mai târziu, conceput cu spermă de la un donator prin inseminare artificială. Oficiul registrului local a refuzat să înregistreze ambele femei ca mame. Numai mama naturală a fost trecută pe certificatul de naştere.

În urma unor decizii contradictorii în instanţele inferioare, organismul ce supraveghează oficiile de registru germane a adus cazul în faţa celei mai înalte instanţe.

În conformitate cu legea, bărbatul căsătorit cu mama la momentul naşterii este de obicei înregistrat ca tată. Potrivit Curţii Federale de Justiţie, acest aranjament nu poate fi transferat la o căsătorie între două femei.

La jumătatea anului 2017, experţi guvernamentali în domeniul juridic au luat în considerare propunerile de a modifica legea ce reglementează existenţa părinţilor, inclusiv recunoaşterea unei persoane drept "co-mamă". Potrivit instanţei federale, legiuitorul nu a făcut în mod deliberat această modificare.

Comentarii

loading...