Germania: Sindicatele încep miercuri negocierile cu Ryanair

Reprezentanţii sindicatului german Verdi se vor întâlni miercuri la Dublin cu şefii Ryanair, pentru a începe negocierile privind condiţiile de salarizare ale celor aproximativ de 1.000 de însoţitori de bord care lucrează în Germania pentru compania irlandeză low-cost.

Share

Rl online 0 comentarii

13.08.2018 - 12:44

Verdi caută să obţină o majorare salarială semnificativă pentru personalul navigant al Ryanair din Germania şi vrea ca operatorul aerian să recunoască legislaţia germană şi să plătească contribuţii la asigurările sociale, potrivit Reuters.

"În urma modificărilor sezoniere şi a lipsei orelor garantate de zbor, unii angajaţi cu contract permanent de muncă primesc o plată brută de doar 1.000 de euro pe lună. este absolut inacceptabil", a afirmat Christine Behle, membru al Board-ului Verdi.

Vineri, Ryanair s-a confruntat cu de cea mai severă mişcare de protest din istoria sa de 33 de ani, fiind afectaţi aproximativ 55.000 de pasageri şi aproape 400 de zboruri anulate.

Greva, care a avut loc în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, a fost declanşată de piloţii Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia şi Belgia, care cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor.

Germania a fost ţara cea mai lovită de greva piloţilor Ryanair, fiind afectaţi 42.000 de pasageri în urma anulării a 250 de zboruri de pe zece aeroporturi.

"Nu vrem să schimbăm modelul de afaceri al Ryanair, dar încă putem schimba multe alte lucruri", a afirmat joi directorul operaţional Peter Bellew.

Acesta a dat asigurări că operatorul aerian irlandez este dispus să analizeze o componentă variabilă a salarizării.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Comentarii