Germania respinge cererea SUA de a trimite trupe în Siria

Recent, Statele Unite ale Americii au solicitat Germaniei să trimită trupe în Siria pentru a înlocui o parte din contingentul militar american, ne spune RT.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

09.07.2019 - 16:50

Guvernul german a respins solicitarea Washington-ului de a trimite trupe militare în Siria, declarând că o astfel de mișcare nu corespunde cu strategia adoptată de țară de a lupta împotriva grupării teroriste "Daesh" (ISIS).

"Când vorbim despre intenția guvernului german de a lupta cu teroriștii Daesh, această intenție nu presupune detașarea trupelor militare terestre", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

Steffen Seibert, a menționat că Germania a avut și are "o contribuție semnificativă și recunoscută la nivel internațional" în lupta împotriva "Daesh" din Siria și a adăugat că guvernul discută despre viitorul implicării țării în coaliția anti-Daesh cu Washingtonul.

Declarația purtătorului de cuvânt vine ca răspuns la solicitare oficială emisă de Washington, care a cerut Berlinului să detașeze trupe terestre în Siria.

Potrivit lui Jeffrey, trupele militare germane ar ajuta aliații și ar oferi sprijin tehnic forțelor kurde în lupta cu gruparea teroristă "Daesh".

Comentarii