Germania reduce perioada de carantină

Perioada de carantină la intrarea în Germania a fost redusă de la 14 la 10 zile, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 10.11.2020 - 23:35

Perioada de carantină poate fi suspendată anterior expirării termenului standard de 10 zile numai dacă persoana în cauză efectuează un test pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, începând cu a cincea zi după intrarea în Republica Federală Germania şi doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării.

De asemenea, persoanele care sosesc din zone de risc trebuie să îşi înregistreze datele personale prin intermediul paginii de internet www.einreiseanmeldung.de.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze în Republica Federală Germania să se informeze cu privire la eventuale modificări de ultim moment sau elemente de specificitate stabilite de landul de destinaţie, prin accesarea paginii de internet www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin și consulatelor din Bonn, Munchen și Stuttgart.

Comentarii