13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania: O nouă anchetă demarată asupra modelelor diesel Audi

Germania: O nouă anchetă demarată asupra modelelor diesel Audi

Potrivit publicaţiei menţionate, este posibil ca în Germania să existe aproximativ 30.000 de autovehicule diesel declarate conforme cu normele de poluare Euro 6 dar care au fost echipate cu un dispozitiv ilegal.

“KBA a cerut o audiere pe fondul suspiciunilor că modelele Audi V6TDI A6/A7 au fost echipate cu un dispozitiv ilegal de manipulare a testelor antipoluare”, a declarat un purtător de cuvânt de la Ministerul german al Transporturilor citat de Der Spiegel.

Audi este una din mărcile aparţinând grupului Volkswagen, cel mai mare constructor auto mondial, care în luna septembrie 2015 a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante. Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Cele mai citite

Bulgaria: Captură de heroină de aproape 8,5 milioane euro într-un camion ce venea din Iran către Europa de Vest

Heroina era ascunsă în 618 pachete în interiorul celor 156 de saltele de dormit declarate oficial şi transportate în camion. Oficialii au evaluat captura...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă