Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Germania: O linie telefonică de asistenţă împotriva radicalizării islamiste nu găseşte experţi

O linie telefonică de asistenţă, creată de autorităţile germane, la care pot fi semnalate cazuri de radicalizare are dificultăţi în a găsi suficienţi experţi în islam, transmite marţi dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.02.2018 - 12:46

''Volumul de muncă şi stresul în acest domeniu sunt foarte mari'', a declarat Florian Endres, care conduce linia de asistenţă înfiinţată de Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF).

Potrivit responsabilului, pe lângă cei 80 de angajaţi ai oficiului federal, cele 16 landuri germane îşi suplimentează la rândul lor personalul în domeniu.

Din acest motiv, BAMF lucrează acum la stabilirea unor cursuri comune şi a unui sistem de certificare pentru toţi angajaţii acestor linii de asistenţă.

Linia telefonică funcţionează de şase ani şi a preluat mai mult de 4.000 de apeluri, din care circa 1.200 au solicitat sfaturi.

Una din misiunile principale ale Oficiului este oferirea de asistenţă familiilor în care un tânăr are legături cu salafismul, o ramură foarte conservatoare a Islamului şi, în unele cazuri, o ''trambulină'' spre acţiuni teroriste.

Multe apeluri vin de la părinţi îngrijoraţi că copiii lor sunt expuşi la prea mult conţinut religios radical. ''Copiii lor devin deodată interesaţi de islam ori văd un jurământ video influenţat de salafism, iar părinţii nu ştiu ce să facă'', a explicat Endres.

Şi profesorii apelează frecvent la această linie de asistenţă.

Anul trecut, în jur de 800 de persoane au sunat la linia telefonică, cu 200 mai puţin decât în 2016, când numărul apelurilor a crescut foarte mult după atacurile islamiste din oraşele Ansbach şi Wuerzburg.

Oficiul Federal pentru Apărarea Constituţiei (serviciul de informaţii interne) estimează că, în Germania, în jur de 1.000 de persoane sunt active pe scena salafistă, deşi aceasta nu înseamnă că toţi au intenţia să se implice în acte teroriste.

Comentarii

loading...