15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania: O bancă de alimente şi-a redeschis porţile pentru străini după proteste

Germania: O bancă de alimente şi-a redeschis porţile pentru străini după proteste

Essener Tafel a suscitat o polemică în Germania şi a ţinut primele pagini în ziarele străine la începutul acestui an, după ce a anunţat că nu va mai primi cereri de la persoanele fără cetăţenie germană pentru ajutor de hrană.

Organismul de caritate, situat în oraşul Essen din vestul ţării, a încetat să accepte noi cereri de ajutor alimentar de la persoane fără cetăţenie germană în data de 10 ianuarie, menţionând că unii dintre clienţii germani – în special persoane în vârstă şi părinţi singuri – s-au plâns pe comportamentul inadecvat al unor migranţi în timpul distribuirii de hrană.

Numeroase voci au acuzat organizaţia de xenofobie. Însuşi cancelarul german Angela Merkel a criticat această decizie.

O schimbare a acestei politici anunţată săptămână trecută de instituţia de caritate, care dispune de filiale în întreaga Germanie, relevă că naţionalitatea nu mai joacă un rol în obţinerea ajutorului alimentar.

Prioritate vor avea totuşi persoanele trecute de 50 de ani, persoanele cu dizabilităţi, familiile monoparentale şi cele cu copii mici.

Tafel dispune de 11 amplasamente şi distribuie săptămânal hrană pentru circa 1.800 de persoane, la nivel naţional oferind cu regularitate sprijin pentru aproximativ 1,5 milioane de oameni.

Din 2015, Germania a primit peste 1,2 milioane de refugiaţi provenind în special din Siria, Irak şi Afganistan. Afluxul de migranţi a alimentat sentimentul de xenofobie în această ţară, ceea ce a contribuit la consolidarea partidului de extrema dreaptă Alternativă pentru Germania (AfD), care a intrat şi în parlamentul federal după alegerile legislative din toamna trecută.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă