Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania: Liderul filialei de tineret, ales secretar general al CDU

Paul Ziemiak, liderul filialei de tineret a CDU, a fost ales sâmbătă secretar general al acestei formaţiuni conservatoare, în cadrul unui congres al partidului care are loc în oraşul Hamburg din nordul Germaniei, relatează DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2018 - 14:23

Ziemiak, care a devenit parlamentar CDU după alegerile din 2017 şi a condus filiala de tineret a CDU din 2014, a fost ales în al doilea cel mai important post din partid cu 62,8% din voturile celor circa 1.000 de delegaţi prezenţi la conferinţă.

Desemnarea sa vine la o zi după ce Annegret Kramp-Karrenbauer, o aliată veche a cancelarului Angela Merkel, a câştigat alegerile pentru şefia partidului. Merkel s-a aflat 18 ani la conducerea CDU.

Asigurarea şefiei CDU reprezintă un pas major spre postul de cancelar odată ce mandatul Angelei Merkel se va încheia în 2021.

Annegret Kramp-Karrenbauer şi-a justificat alegerea lui Paul Ziemiak pentru postul de secretar general spunând că politicianul de 33 de ani va putea să atragă mai bine tinerii pentru a se alătura CDU.

Paul Ziemiak, născut în Polonia, se consideră un patriot şi un conservator clasic şi a spus că va milita pentru o înnoire a CDU "cu un drum clar şi un discurs clar - trebuie să film partidul care sprijină statul de drept".

Alegerea lui Ziemiak de către Kramp-Karrenbauer este văzută în bună măsură ca o încercare de a evita o diviziune în partid după o cursă pentru şefia formaţiunii pe care a câştigat-o în faţa a doi contracandidaţi mai conservatori: Friedrich Merz, avocat milionar specializat în domeniul 'corporate', şi ministrul sănătăţii Jens Spahn.

În vârstă de 56 de ani, Annegret Kramp-Karrenbauer, fostă şefă de guvern de land, a fost numită 'mini-Merkel' în cursa pentru acest post, din cauza stilului său politic centrist şi pragmatic şi reputaţiei sale de fidelă a cancelarului.

"Oamenii mă consideră 'mini', o copie (...), dar pot să vă spun că sunt aici pe picioarele mele, aşa cum m-a format viaţa, şi sunt mândră de asta", a spus ea sâmbătă în faţa delegaţilor.

Comentarii

loading...