Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania: Guvernul a aprobat extinderea misiunii din Irak

Guvernul german a aprobat extinderea mandatului misiunii Germaniei în Irak, unde armata face parte dintr-o coaliţie care luptă împotriva grupării jihadiste ISIS, conform DPA

Share

Rl online 0 comentarii

18.09.2019 - 19:46

Prelungirea misiunii va avea nevoie şi de aproape Bundestagului, camera inferioară a parlamentului german. Mandatul misiunii urma să expire la 31 octombrie.

Guvernul a aprobat staţionarea de avioane de luptă şi de avioane de alimentare în Iordania până la 31 martie 2020, în timp ce mandatul unităţilor de instruire germane din Irak va fi extins cu un an.

Participarea Germaniei la coaliţia internaţională din Irak a fost limitată la cel mult 700 de soldaţi.

Conform textului mandatului, consultat de DPA, realizările actuale împotriva Statului Islamic trebuie securizate pentru a se evita o reapariţie a militanţilor jihadişti.

"În caz contrar, (Irakul) ar putea cădea din nou în insecuritate şi volatilitate cu consecinţe negative pentru întreaga regiune", precizează mandatul.

Social-democraţii, partenerii minoritari ai creştin-democraţilor în coaliţia de guvernare din Germania, au fost anterior împotriva prelungirii mandatului după înfrângerea Statului Islamic.

Totuşi, coaliţia internaţională se teme că jihadiştii s-ar putea regrupa folosind o reţea subterană pentru a-şi creşte influenţa din nou.

Comentarii