21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalGermania, gripa a ucis aproximativ 1.000 de persoane în acest sezon

Germania, gripa a ucis aproximativ 1.000 de persoane în acest sezon

În săptămâna 19-25 martie au fost raportate 25.216 de cazuri confirmate de gripă – aproximativ jumătate din numărul celor înregistrate cu două săptămâni în urmă, a precizat RKI, o agenţie guvernamentală germană pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Estul Germaniei este în prezent cel mai grav afectat, însă numărul infecţiilor a scăzut în întreaga ţară.

În timpul actualului sezon de gripă, circa 300.000 de persoane au primit acest diagnostic, însă numărul real al cazurilor de gripă este, probabil, semnificativ mai mare, în condiţiile în care nu toţi bolnavii se adresează medicului.

Până în prezent în acest sezon, 971 de persoane au murit din cauza gripei, 87% dintre aceştia având vârsta de peste 60 de ani. De asemenea, în multe cazuri, pacienţii aveau condiţii medicale preexistente. Numărul real de decese poate fi, de asemenea, semnificativ mai mare, deoarece agenţii patogeni ai gripei nu pot fi detectaţi în toate cazurile.

Germania este una dintre ţările cele mai afectate de gripă în acest sezon, alături de Danemarca şi Finlanda – doar Luxemburgul raportând un număr mai mare de cazuri, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă