Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Berlinul a expulzat în acest an în alte state europene un total de 485 de persoane, cu 17 curse aeriene

Germania expulzează migranți în țările europene care i-au înregistrat

Autorităţile germane au expulzat în acest an de trei ori mai mulţi solicitanţi de azil în alte ţări europene, decât în 2017, se arată într-un raport emis de Ministerul de Interne de la Berlin.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 17.10.2018 - 09:28

„Regulamentul Dublin” al Uniunii Europene stipulează că migranţii trebuie deportaţi în statul european în care au fost înregistraţi prima dată. Acest regulament a fost suspendat în momentul de vârf al crizei refugiaţilor, în 2015, când cancelarul german, Angela Merkel, a făcut apel ca refugiații să fie lăsați să treacă spre Germania.

Multe țări de tranzit au înregistrat refugiații și migranții din motive statistice, însă ulterior „Regulamentul Dublin” a fost reinstituit.

Ministerul de Interne german a precizat, la solicitarea partidului Die Linke, că autorităţile de la Berlin au expulzat în acest an în alte state europene un total de 485  de persoane, cu 17 curse aeriene.

Comparativ, în 2017 au expulzat 153 de persoane cu şapte zboruri, iar în 2016 au fost expulzate doar 26 de persoane, cu două zboruri.

Anul acesta, 12 din cele 17 avioane cu migranţi expulzaţi din Germania au avut ca destinaţie Italia, ţară confruntată cu un uriaș flux de refugiaţi care soseau pe mare. Italia a făzut nenumărate apeluri către Uniunea Europeană că nu mai face față refugiaților.

Ulla Jepke, purtătoare de cuvânt a grupului parlamentar Die Linke, a condamnat deportările în Italia, afirmând că acolo mulţi refugiaţi sunt nevoiţi să trăiască pe străzi, fără perspectiva de a beneficia de o locuinţă şi de asistenţă adecvate şi fără perspectiva unei proceduri de azil corectă.  

Comentarii