5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania: Epidemia de coronavirus este acum sub control, magazinele se deschid de...

Germania: Epidemia de coronavirus este acum sub control, magazinele se deschid de luni

Autoritățile din Sănătate, din Germania, au declarat că ritmul de infectare s-a redus, sub o persoană transmite acum virusul. Astfel că din măsurătorile acestora reiese că rata de infectare era de 0.7,adică fiecare 10 oameni pot infecta doar 7 oameni. Comparativ cu luna Martie când rata era de 3-4.

Credit Foto: Reuters, Ministrul Sănătății, Jen Spahn, Germania

Jens Spahn, Ministrul Sănătății a declarat că ,,Epidemia devine tot mai controlabilă în fiecare zi. Acum sunt mai mulți oameni care s-au vindecat decât cei care s-au infectat.” Numărul de cazuri în Germania de infectare a ajuns la 138,369 de mii de cazuri dintre care 4105 au decedat.
Cancelarul German, Angela Merkel, că urmând măsurătorile de mai sus (rata de infectare și transmitere) se va decide când țara poate ieși din izolare.
Profesorul Lothar Wieler, directorul institului Robert Koch a declarat că țara a trecut cu bine de primul val dar și că țelul lor este să țină rata de transmitere/infectare sub 1.
Germania se pregătește de luni să deschidă multe dintre magazine.
Orașul din Germania, Jena, singurul oraș care a impus purtarea măștilor nu a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus, deși a înregistrat inițial 155 de cazuri.
Germania este pe primul loc în Europa la testare, peste 1,73 milioane de teste au fost efectuate până acum.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă