Germania: Cel puţin 20 de persoane, rănite în urma unei furtuni

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite în urma unei furtuni, însoţite de rafale puternice de vânt şi de inundaţii, care a afectat miercuri Germania, provocând daune în nordul ţării, informează DPA.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.06.2019 - 14:56

Trei femei şi patru bărbaţi aflaţi la o petrecere de nuntă în landul nordic Mecklenburg-Pomerania de Vest au fost grav răniţi în urma prăbuşirii unei crengi dintr-un copac, în timp ce un alt bărbat a suferit leziuni minore.

De asemenea, un copac dat jos de o rafală de vânt s-a prăbuşit peste oaspeţii unei petreceri în aer liber în apropiere de Berlin. 11 persoane au fost rănite.

Capitala germană a fost puternic lovită de frontul de furtună "Klaus", însoţit de rafale de vânt de aproximativ 110 de kilometri pe oră, potrivit Serviciului Meteorologic German (DWD).

Drumurile au fost inundate temporar şi mai multe bărci s-au răsturnat pe lacul Wannsee. Trenurile pe distanţe lungi au rămas blocate în gara centrală din Berlin după ce echipamentele tehnice au fost avariate şi mai mulţi copaci au căzut pe şine, a indicat o purtătoare de cuvânt a Deutsche Bahn.

Precipitaţii masive au fost raportate şi în estul Germaniei, unde s-au înregistrat circa 35 de litri de ploaie pe metru pătrat timp de două ore în oraşul Waren, a indicat DWD.

Comentarii