Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania "acceptă cu regret" refuzul Cehiei de a lua emigranți

Angela Merkel "acceptă cu regret" decizia autorităţilor de la Praga de a nu lua înapoi solicitanţi de azil care au fost înregistraţi anterior în Cehia, după ce Merkel a anunţat sâmbătă că a încheiat o astfel de înţelegere la summitul UE de la Bruxelles.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.06.2018 - 21:25

Cancelarul german Angela Merkel "acceptă cu regret" decizia autorităţilor de la Praga de a nu lua înapoi solicitanţi de azil care au fost înregistraţi anterior în Cehia, după ce Merkel a anunţat sâmbătă că a încheiat o astfel de înţelegere la summitul UE de la Bruxelles, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, relatează dpa.

"Partea cehă îşi exprimase dorinţa de a încheia în viitor o înţelegere pentru o mai bună cooperare în legătură cu întoarcerea (migranţilor)", a spus oficialul german.

"Cu regret acceptăm comentariile de astăzi (sâmbătă) de la Praga", a mai spus el.

Premierul ceh Andrej Babis a declarat sâmbătă că "Germania nu a discutat cu noi şi, în acest moment, nu aş ratifica un astfel de acord".

"Noi nu avem în vedere negocieri. Nu există nici un motiv să negociem. Noi respingem ferm" acest lucru, a mai spus Babis, citat într-un comunicat al guvernului.

Potrivit unei scrisori adresate liderilor partidelor din cadrul coaliţiei sale de guvernământ, Angela Merkel a anunţat sâmbătă că a încheiat acorduri cu 14 ţări pentru întoarcerea rapidă a migranţilor care încearcă să intre în Germania.

Conform documentului, Ungaria, Polonia şi Cehia s-ar număra printre ţările care au acceptat întoarcerea rapidă a solicitanţilor de azil care au fost mai întâi înregistraţi pe teritoriul lor, dar ulterior au încercat să intre în Germania. Solicitanţii de azil care sosesc în Germania şi care s-au înregistrat pentru prima dată în alte ţări din UE ar urma să fie îndreptaţi spre "centre speciale" mai mari pentru procesarea datelor lor.

Comentarii

loading...