25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalGeorgia a legalizat consumul de canabis pentru uz personal

Georgia a legalizat consumul de canabis pentru uz personal

Într-o hotărâre făcută publică luni, instanţa a stipulat că “pedepsirea consumului de marijuana contravine Constituţiei georgiene”.

Consumul pentru uz personal a fost considerat anterior o infracţiune pasibilă de o amendă de aproximativ 170 de euro.

Cu toate acestea, în hotărârea sa, Curtea a precizat că urmărirea penală pentru consumul de canabis rămâne justificată atunci când ea reprezintă “o ameninţare pentru un terţ”, de exemplu în “instituţiile de învăţâmânt şi în anumite spaţii publice”.

Decizia survine în contextul în care guvernul georgian a fost criticat în trecut de apărătorii drepturilor omului pentru o politică descrisă drept excesiv de represivă împotriva drogurilor.

În luna mai, mii de oameni au demonstrat în capitala Tbilisi, pe ritmuri de muzică electronică, pentru a denunţa raidurile poliţiei în discoteci, în cadrul unei campanii de combatere a drogurilor.

Unii dintre cei prezenţi în discoteci în timpul raidurilor au susţinut că poliţia a folosit forţa în mod disproporţionat şi că descoperirea de droguri în timpul căutărilor a fost înscenată de către poliţişti.

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă