Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Georgia a legalizat consumul de canabis pentru uz personal

Curtea Constituţională a Georgiei a abolit amenzile aplicate până acum pentru consumul de canabis pentru uz personal, pe motiv că acesta face parte din "dreptul la dezvoltare personală", reafirmând în acelaşi timp că vânzarea şi cultivarea acestuia rămân reprobabile.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2018 - 16:25

Într-o hotărâre făcută publică luni, instanţa a stipulat că "pedepsirea consumului de marijuana contravine Constituţiei georgiene".

Consumul pentru uz personal a fost considerat anterior o infracţiune pasibilă de o amendă de aproximativ 170 de euro.

Cu toate acestea, în hotărârea sa, Curtea a precizat că urmărirea penală pentru consumul de canabis rămâne justificată atunci când ea reprezintă "o ameninţare pentru un terţ", de exemplu în "instituţiile de învăţâmânt şi în anumite spaţii publice".

Decizia survine în contextul în care guvernul georgian a fost criticat în trecut de apărătorii drepturilor omului pentru o politică descrisă drept excesiv de represivă împotriva drogurilor.

În luna mai, mii de oameni au demonstrat în capitala Tbilisi, pe ritmuri de muzică electronică, pentru a denunţa raidurile poliţiei în discoteci, în cadrul unei campanii de combatere a drogurilor.

Unii dintre cei prezenţi în discoteci în timpul raidurilor au susţinut că poliţia a folosit forţa în mod disproporţionat şi că descoperirea de droguri în timpul căutărilor a fost înscenată de către poliţişti.

Comentarii

loading...