18.9 C
București
marți, 27 septembrie 2022
AcasăInternaționalGeneva, grevă la ONU. Angajații instituției au protestat pentru drepturile salariale

Geneva, grevă la ONU. Angajații instituției au protestat pentru drepturile salariale

Greva, organizată între orele 15.00 şi 17.00 (14.00 şi 16.00 GMT), a obligat Consiliul pentru Drepturile Omului să întârzie cu o oră discuţiile cu Înaltul său Comisar şi preşedintele Adunării Generale a ONU.

În cursul Conferinţei pentru dezarmare, de asemenea deschisă luni, translatorii grevişti au părăsit sala după discursul secretarului general Antonio Guterres, iar miniştrii prezenţi au preferat să se discute numai în engleză, pentru a nu întrerupe şedinţa.

Numărul oficial al greviştilor dintre cei aproape 9.500 de angajaţi ai ONU la Geneva nu este cunoscut, dar mai multe sute de persoane s-au adunat în faţa Consiliului pentru Drepturile Omului după întreruperea activităţii pentru a protesta faţă de reducerile salariale impuse săptămâna trecută.

Salariaţii au primit fişele de salariu cu o primă reducere de 3,5% care va fi urmată în iunie de alta de 5%, a făcut cunoscut Ian Richards, responsabil al consiliului de coordonare a sindicatelor şi asociaţiilor personalului ONU la Geneva.

Angajaţii ONU sunt consideraţi funcţionarii cei mai bine plătiţi din lume, dar tăierile salariale riscă să fie resimţite din plin la Geneva, unde costul vieţii este ridicat, au subliniat sindicatele.

Potrivit acestora, alte reduceri salariale au fost decretate recent la Bangkok (-10%) şi la Tokyo (-25%), informează AGERPRES.

Cele mai citite

Georgia creștină dă de pământ hanatul eurocrat

După ce alegătorii din Suedia au spart bolul de cristal al stângii internaționaliste, duminică a venit rândul Italiei să alunge viespile socialiste de la...

Rusia ar putea oficializa vineri anexarea a 15% din Ucraina

Rusia ar putea oficializa, vineri, anexarea a 15% din Ucraina, odată cu încheierea referendumurilor susținute de Moscova în patru regiuni. În joc sunt 90.000...

Georgia creștină dă de pământ hanatul eurocrat

După ce alegătorii din Suedia au spart bolul de cristal al stângii internaționaliste, duminică a venit rândul Italiei să alunge viespile socialiste de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă