4.9 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăInternaționalGaze lacrimogene, la protestul “Vestelor galbene” și ecologiștilor

Gaze lacrimogene, la protestul “Vestelor galbene” și ecologiștilor

După ciocnirile cu demonstranţii ecologişti înregistrate în suburbiile capitalei franceze, forţele de ordine din sudul zonei centrale a Parisului au fost nevoite să folosească grenade cu gaze lacrimogene.

Într-o altă parte a zonei centrale a capitalei franceze, sute de ‘veste galbene’ au demonstrat, evenimentele degenerând în violenţe de stradă. Cel puţin 120 de persoane au fost reţinute.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii în apropierea bulevardului Champs-Elysees, potrivit postului de televiziune BFMTV. Pe faimosul bulevard parizian nu sunt permise demonstraţiile.

Pentru ţinerea sub control a situaţiei, pe străzile din Paris au fost desfăşuraţi sâmbătă peste 7.000 de ofiţeri de poliţie.

‘Vestele galbene’ protestează încă din noiembrie 2018 împotriva reformelor promovate de preşedintele Emmanuel Macron, care în opinia lor sporesc inechităţile sociale. 

Cele mai citite

Design și funcționalitate: descoperă mesele de cafea perfecte pentru casa ta

Pentru că au un rol esențial în amenajarea spațiilor de relaxare, fiind apreciate nu numai pentru funcționalitatea pe care o oferă, ci și pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă