Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Gaza: Un al 17-lea palestinian a decedat după ce a fost rănit la manifestaţiile de vineri

Încă un palestinian a decedat după ce a fost rănit vineri de tiruri ale soldaţilor israelieni în apropiere de frontieră, ridicând la 17 numărul de palestinieni ucişi în aceste manifestaţii de la graniţa Fâşiei Gaza, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din Gaza, citat de AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2018 - 13:45

Faris al-Raqib, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat în stomac în sudul Fâşiei Gaza în timpul unui marş la care au luat parte zeci de mii de manifestanţi palestinieni. Această zi de vineri a fost cea mai letală în Fâşia Gaza de la războiul Israelului din 2014 în enclavă. În afară de cei 17 morţi, peste 1.400 de palestinieni au fost răniţi, dintre care 757 de tiruri cu gloanţe reale, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, precum şi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, au cerut o "anchetă independentă" asupra utilizării gloanţelor reale de către Israel, o cerere respinsă rapid de statul israelian.

La rândul lor, Statele Unite au blocat sâmbătă seară un proiect de declaraţie a Consiliului de Securitate al ONU chemând "toate părţile la reţinere şi evitarea oricărei escaladări suplimentare" şi cerând o anchetă în legătură cu confruntările.

Palestinienii îi acuză pe soldaţii israelieni că au tras împotriva manifestanţilor care nu reprezentau niciun pericol imediat.

Vineri, zeci de mii de palestinieni s-au adunat în prima zi a protestelor de la bariera israeliană ce închide frontiera cu Gaza. Începutul acestor proteste, prevăzute să dureze şase săptămâni, coincide cu "Ziua pământului" palestinian, comemorarea anuală a uciderii a şase arabi israelieni în 1976 în timpul manifestaţiilor împotriva confiscării terenurilor după crearea statului Israel în 1948.

Comentarii