13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalGaza, suspectul în atentatul împotriva premierului palestinian, ucis într-un schimb de focuri

Gaza, suspectul în atentatul împotriva premierului palestinian, ucis într-un schimb de focuri

Un bărbat bănuit că a fost complice al lui Annas Abu Khousa, suspectul principal, a fost şi el ucis în cursul raidului, a indicat Ministerul de Interne din Gaza, guvernată de Hamas.

Doi membri ai forţelor de securitate ale mişcării islamiste au decedat în aceeaşi operaţiune, care a avut loc în tabăra de refugiaţi Nuseirat din centrul Fâşiei Gaza.

Convoiul lui Rami Hamdallah a fost ţinta unui atentat cu bombă la 13 martie în cursul unei vizite în Fâşia Gaza, pentru inaugurarea unei uzine de tratare a apelor uzate. Premierul Autorităţii Palestiniene a scăpat nevătămat.

Luni, preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acuzat Hamas că este direct implicată în atentatul cu bombă şi a anunţat viitoare sancţiuni împotriva mişcării islamiste. Hamas a negat acuzaţiile, numind retorica lui Abbas ”periculoasă şi distructivă”.

Autoritatea Palestiniană, recunoscută internaţională şi menită să prefigureze un stat palestinian independent, a fost alungată cu forţa din Fâşia Gaza în 2007 de Hamas, duşman al Israelului şi nefrecventabil pentru o parte a comunităţii internaţionale. Un deceniu de dispute dezastruoase a opus ulterior organizaţiile palestiniene.

Autoritatea Palestiniană îşi mai exercită prerogativele doar asupra unor părţi din Cisiordania, ocupată de Israel. În octombrie, Hamas a acceptat să retrocedeze Autorităţii puterea în Fâşia Gaza, cel puţin civil, dar procesul de reconciliere este din nou în impas, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă